Stor vækst hos Bosal-Sekura i Randers

Bosal-Sekura har i år ansat mellem 30 og 40 nye medarbejdere. Nu fortæller direktør Svend Jensen om baggrunden for væksten, og om hvordan man navigerer i et marked med benhård konkurrence.

09. oktober 2015 - Oprettet af Steven Holst

Bosal-Sekura Industries på Clausholmvej i Randers producerer kabiner til en række forskellige maskiner inden for bl.a. entreprenør- og landbrugsområdet samt skovindustrien. I de senere år har virksomheden været mærket af den økonomiske afmatning, men en ny stor ordre har nu lagt en solid bund i firmaets ordrebog, siger direktør Svend Jensen.

Omsætning øget med 85%
Bosal-Sekura har tidligere leveret kabiner til en af verdens største producenter af maskiner til skovindustrien. Denne produktion tog kunden hjem for en række år siden pga. ledig kapacitet på firmaets egne fabrikker. Men med en stigende aktivitet inden for skovindustrien er de vendt tilbage som kunde hos Bosal-Sekura og har tegnet en ny længerevarende kontrakt, der øger Bosal-Sekuras omsætning med ikke mindre end 85%. Og ifølge direktør Svend Jensen er det bestemt ikke nogen tilfældighed:
”Da kunden havde sagt den tidligere kontrakt op, fortsatte vi leveringen af den sidste ordre til den aftalte tid og i god kvalitet. Sådan noget husker de,” forklarer Svend Jensen og understreger vigtigheden af at behandle sine kunder godt, også når de er på vej væk, for så er der en chance for at de kommer tilbage.

Beskæftigelse til mellem 30 og 40 mand mere
Den nye ordre har givet travlhed på den 22.000 kvm. store virksomhed på Clausholmvej.
”I øjeblikket bliver der produceret 10-12 kabiner om dagen og der er ca. 30-70 timers arbejde i hver kabine, så vi leverer rigtig meget for tiden,” fortæller Svend Jensen, mens han viser rundt mellem de forskellige produktionslinjer. For det er ikke kun den nye storkunde, der produceres til. Firmaet har en række eksisterende kunder, der også er begyndt at røre på sig i takt med at aktiviteten i samfundet generelt er på vej op. Den nye store ordre har også skabt mange henvendelser fra nye potentielle kunder. Samlet set har den øgede aktivitet betydet, at Bosal-Sekura i løbet af 2015 har kunnet ansætte yderligere 30-40 mand, så der i dag er ca. 135 ansatte.

Benhård konkurrence
Direktør Svend Jensen har selv været i firmaet i 26 år og haft forskellige opgaver og roller. Siden 2012 har han været direktør for fabrikken i Randers. Og selv om ordrebogen er meget positiv for tiden, så er både direktøren og medarbejderne på tæerne.
”I dag bliver vi presset på prisen alle steder,” fortæller han og tilføjer:
”Derfor er det vigtigt, at vi hele tiden kan leve op til en kort leveringstid, god kvalitet og at vi er hurtige til at omstille os, hvis kundens behov eller ønsker ændrer sig,” fastslår Svend Jensen. Det er hans opskrift på at klare sig i den benhårde konkurrence i branchen, hvor mange af konkurrenterne er langt større end Bosal- Sekura. Virksomheden benytter sig også af incitamenter for medarbejderne, der således kan opnå både en kvalitets- og en produktivitetsbonus, hvis de leverer god kvalitet hurtigt.
”Men kvalitetsbonussen kommer før produktivitetsbonussen,” fastslår direktøren og tilføjer:
”Først når kvaliteten er sikret, skal det gå hurtigt.”

Læs mere om Bosal-Sekura Industries på deres hjemmeside: www.bosal-sekura.dk