Passion blev til forretning

IT-iværksætteren Ole Mansfeld fra Langå har gjort sin passion til sin forretning. Hans ideer til forretningskoncepter udspringer af undren over ting og evnen til at se et forbedringspotentiale i dem.

Ole Mansfeld på sin BMW R80 GS

08. december 2015 - Oprettet af Steven Holst

Det var en ren tilfældighed at Ole Mansfeld i 2013 mødte sine to nuværende forretningspartnere, Jesper og Mikkel, på en tur til motorcykeltræf for off-road entusiaster i Sverige. Den fælles passion for offroad-eventyr på motorcykler og det tilhørende udstyr til de store maskiner fik snakken til at glide let, og de tre mænd var hurtigt enige om, at der i butikkerne manglede et bedre udvalg og mere fokus på kundeservice. Kort efter blev ideen til webshoppen ”Allroad Adventures” født.

Kundeservice og priser
Interessen for off-road-kørsel har de sidste 5 år været i kraftig stigning, og ifølge Ole Mansfeld var de traditionelle mc-butikker endnu ikke fulgt med udviklingen. Missionen blev derfor at forsøge at tilfredsstille de kunder, der efterspurgte mere specialiserede off-road-produkter, som f.eks. monteringsudstyr til at sætte GPS eller kamera på sin motorcykel.
”Vores fokus fra dag et blev at have en afsindig god kundeservice og tilbyde priser, der er konkurrencedygtige i Europa,” fortæller Ole Mansfeld og tilføjer:
”Vi har på det seneste oplevet, at mange andre end motorcyklister er begyndt at handle i vores webshop. Det er bl.a. landmænd, hjælpemiddelcentraler og transportfirmaer, der har opdaget at monteringsudstyret kan bruges til at fastgøre ting på alt fra kørestole til lastbiler.” Med en udvidet kundekreds er webshoppen nu ved at knopskyde og få sit eget website udelukkende til monteringsgrejet.

Det starter med en undren
”Jeg brænder for at gøre det, jeg synes er rigtigt,” fortæller Ole Mansfeld, når talen falder på hans iværksættergen.
”Jeg undrer mig over hvorfor nogle ting ’bare er’ på en bestemt måde, og så får jeg lyst til at gøre det bedre,” forklarer han om baggrunden for de IT-projekter, han har startet. Ifølge ham selv er hans kompetencer netop hans iderigdom og evne til at se muligheder. Til gengæld er han ikke så god til strukturer og rutineopgaver, og derfor søger han altid partnere, som komplementerer hans egne evner.
”Købmandsskab og IT er bare fedt, og jeg drømmer om at nå i mål med et projekt, der kan give mig økonomisk uafhængighed,” siger Ole Mansfeld om fremtiden som iværksætter.
”Jeg tør sætte projekter i gang uden den store bekymring, for jeg har efterhånden lært at spotte faldgruberne og så har jeg klaret mig som selvstændig indtil nu. Hvis et projekt fejler skal man blot sørge for at stoppe det, før det koster ens frihed,” slutter han.

Fakta:
Ole Mansfeld er både uddannet multimedieakademiker fra Købmandsskolen i Aarhus samt uddannet datamatiker. Han har iværksat en række IT-projekter og virksomheder herunder Ezzence, Allroad Adventures, Grejmontering.dk samt Pragmasoft. Sidstnævnte udvikler B2B e-handelsløsninger og er hans primære levevej.