Initiativrige arkitekter fik pris

Det blev firmaet Randers Arkitekten, der modtog DI Randers-Norddjurs’ initiativpris 2015. Firmaet får bl.a. prisen for deres hurtige vækst og kreative løsninger.

07. oktober 2015 - Oprettet af Steven Holst

Det var en stolt indehaver af Randers Arkitekten Brian Andersen, der modtog DI Randers-Norddjurs initiativpris 2015 ved et arrangement på det gamle rådhus i Randers tirsdag d. 6. oktober. Belønningen betyder samtidig, at firmaet nu er nomineret til Dansk Industris landsdækkende initiativpris sammen med 18 andre danske firmaer.

Hurtig vækst
Randers Arkitekten modtager bl.a. prisen på grund af firmaets hurtige vækst. For fire et halvt år siden startede indehaver Brian Andersen som iværksætter og i sidste måned kunne han så ansætte medarbejder nummer 11, konstaterede formanden for DI Randers-Norddjurs, Per Hastrup, i talen ved overrækkelsen.
”Men det er ikke kun jeres vækst, der har givet jer prisen,” sagde Per Hastrup og tilføjede:
”Det er også jeres højst kreative løsninger, og at du – Brian – har blandet dig i samfundsdebatten.” Randers Arkitekten er bl.a. kendt for sit arbejde med vedvarende energi i byggerier og samarbejder med Tradium om videndeling og uddannelse inden for området.

Kreative løsninger
Firmaets kreative løsninger blev bl.a. nævnt af borgmester Claus Omann Jensen, som også holdt tale og roste firmaet bl.a. for deres byggeri på Falbegrunden. Byggeriet her er lavet i farver fra et tøjudvalg, som den tidligere danske tøjproducent af herrekonfektion, Falbe, brugte, og altanerne er lavet, så det minder om ærme- og rygstykkerne af en habit.
”For mig er god arkitektur noget, som fortæller en god historie – og det er I gode til. I er også gode til vækst – og vækst det betyder nye arbejdspladser,” sagde Claus Omann Jensen til Brian Andersen og hans team af medarbejdere, der var mødt frem til prisoverrækkelsen. Blandt firmaets markante fingeraftryk i Randers kan nævnes Løve Apoteket på Østervold, Romalt Friskole, butikscentret på Lucernevej og det nye jaguaranlæg i Randers Regnskov.

Bredde giver styrke
Selv mener Brian Andersen, at firmaets evne til at løse mange forskellige opgaver også er dets styrke.
”Vi startede for fire et halvt år siden i et dødt marked, hvor det var vigtigt med bredde i opgaveløsningen. Den store bredde, vi har, er en styrke for os,” fastslår han og understreger, at evnerne ikke kommer af sig selv. Firmaet holder sig hele tiden på forkant af branchen med konstant videreuddannelse og opkvalificering af medarbejdere bl.a. inden for 3D modeller:
”Vi har et ungt team, og vi er med helt fremme i forhold til vores fag. Vi ser os selv som innovative håndværkere,” forklarede Brian Andersen. Han opfatter Initiativprisen 2015 som en anerkendelse af firmaets resultater navnlig inde for det seneste år.

På firmaets hjemmeside kan du læse mere om Randers Arkitekten.
 

Billede øverst:
En stolt Brian Andersen (th), indehaver af firmaet Randers Arkitekten, modtager DI Randers-Norddjurs Initiativpris 2015 overrakt af formanden for DI Randers-Norddjurs, Per Hastrup.