Assentoft Silo fortsætter væksten

Assentoft Silo blev i 2014 kåret som Gazellevirksomhed for anden gang. Direktøren Peter Damgaard Nielsen fortæller, at det skyldes, at de blandt andet går meget op i at levere kvalitetsprodukter. Selvom alle deres konkurrenter opgav, bevarede Assentoft Silo troen på egne produkter.

08. oktober 2015 - Oprettet af Steven Holst

Fiskeopdræt, biogas og majs. En silo kan indeholde mange forskellige ting. De største bliver produceret i Randers Kommune af virksomheden Assentoft Silo. Når de modtager en ordre på eksempelvis Danmarks største biogastanke, så kræver det en masse logistik og ikke mindst dygtige folk. Det kan Assentoft Silo levere. Virksomheden ser de store projekter som en spændende udfordring. Kvaliteten går de dog aldrig på kompromis med.
”Det er vigtigt for os at være i dialog med vores kunder. Den feedback vi får, gør, at vi bliver klogere på, hvordan fremtidige ordrer skal håndteres. Vi kan levere siloer, der er af den høje kvalitet, vores kunder skal bruge, det er derfor de vælger os. Det er ikke pris eller andet, vores kunder lægger vægt på,” siger Peter Damgaard Nielsen.  

Loyalitet og omstillingsparathed
Det er smilende ansigter og hårdtarbejdende lagerfolk, der arbejder på silofabrikken i Assentoft. Mange af medarbejderne har været ansat i mange år, det mener direktøren, at der er en god grund til.
”Vores ansatte har altid været loyale. Flere har arbejdet hos os i mange år. Det er vigtigt for os, at alle trives. Det giver et meget bedre klima og i sidste ende et bedre produkt. Derfor giver vi vores ansatte ansvar. Vi har fokus på, at udnytte det hver person er god til,” siger Peter Damgaard Nielsen.
For at fortsætte væksten skal virksomheden hele tiden følge med markedet. Assentoft Silo har tidligere leveret meget til landbrugssektoren, men den sektor er i tilbagegang nu. Derfor er de i højere grad begyndt at se efter muligheder indenfor biogas og fiskeopdræt.
”Det kræver medarbejdere, der ikke kun ser indad i virksomheden. Vi skal vide, hvad der sker omkring os, og så skal vi, reagere på det,” siger Peter Damgaard Nielsen.

Bevar troen på produktet
For over 30 år siden blev der taget en vigtig beslutning i Assentoft Silo. Den har lagt grundlaget for deres vækst. På det tidspunkt var der fem leverandører af siloer i Danmark, alle havde dog travlt med at se sig om efter andre vækstmuligheder. Situationen hos Assentoft Silo var anderledes.  
”I dag er vi de eneste i Danmark, der udelukkende beskæftiger sig med siloer. Vi bevarede troen på vores produkt, det har gjort os til den succes, vi er i dag,” siger Peter Damgaard Nielsen.

Selvom firmaet har bevaret troen, så er det ikke sikkert, at de kommer videre. Væksten for Assentoft Silo hviler meget på, at de er specialister på deres område. Det er noget, de har gjort til en specialitet for virksomheden. De producerer siloer af høj kvalitet, og de producerer mange af dem. Markedet har taget rigtig godt imod det.  Og faktisk får Assentoft Silo ikke andet end positive tilbagemeldinger på deres produkter. De har mange kunder, nogen gange må de sige nej til ordrer, fordi de har haft for travlt.

Kvaliteten skal være i top
Når Assentoft Silo producerer deres siloer, så gør de det, med nogle af de største donkrafte der findes. Det betyder, at de kan leverer produkter af markant højere kvalitet. Man investerer kun i så stor en donkraft, hvis man ser et klart potentiale i eget produkt. Havde de ikke troet på produktet, så havde virksomheden nok ikke fået den succes, de har i dag. Det har blandt andet givet dem en pris som Gazeller to gange. 
”Det er klart, at når vi får gode tilbagemeldinger fra kunder, så har vi også en stor interesse for at fortsætte i den retning” Siger Peter Damgaard og slår fast, at det også er det, de gør.

Selvom Assentoft silo faktisk ikke har særlig mange ansatte, så er der altid liv i virksomheden. Mange af deres ordrer er de blot en form for mægler på. Det vil sige, at de får dem produceret eksternt. Men den viden Assentoft Silo har opbygget gennem de sidste par år, har gjort dem eksperter på siloproduktionsområdet.