Virksomheder bakker op om Røgfri Randers

Virksomheder i Randers Kommune, der gerne vil gøre en indsats for medarbejdernes sundhed og ønsker at arbejde for røgfrihed på arbejdspladsen, har muligheden for at få en stærk samarbejdspartner.

Steen Meyer (tv) deltog i det første rygestopkursus på Bosal Sekura før sommerferien 2016. Det var hans første forsøg på at stoppe, og det lykkedes ham at skære sit forbrug ned til det halve. Direktør Svend Jensen (th) bakker op om medarbejdernes sundhed og ønske om rygestop.

06. oktober 2016 - Oprettet af Marie Have Qvist

Røgfri Randers er koordineret af Randers Sundhedscenter og tilbyder partnerskaber til virksomheder, der går ind for ren luft i lungerne.

Vil du have røgfri medarbejdere? Læs mere og bliv partner i Røgfri Randers

Da direktøren for Bosal Sekura hørte om muligheden for at blive partner i Røgfri Randers, slog han til med det samme.

”Vi går rigtig meget op i sundhed. Sunde medarbejdere trives bedre, og det betyder noget for produktionen, at den ikke bliver afbrudt af rygepauser. Det er også en god forretning, for det har en betydning for vores kunder, at vi gør en indsats for et godt arbejdsmiljø,” siger Svend Jensen, direktør for Bosal Sekura.

Bosal Sekura har haft besøg af en rygestoprådgiver, som har gennemført et rygestopkursus for interesserede medarbejdere. Desuden har virksomheden samarbejdet med Randers Sundhedscenter om at få gennemført sundhedstjek på flere medarbejdere – blandt andet direktøren selv:

”Det var jo lidt af en øjenåbner – og jeg løb min første tur i lang tid samme eftermiddag. Siden har jeg tabt over fem kilo, og jeg løber stadig flere gange om ugen,” fortæller Svend Jensen.

 

Partner blev selv røgfri

Radio ABC har været partner i Røgfri Randers siden februar 2016, hvor radiostationen samarbejdede med sundhedscenteret om en kampagne for rygestoptilbud. Og samarbejdet fik flere positive konsekvenser, end den nye partner havde regnet med.

”Mens vi sad og arbejdede på kampagnen, spurgte min chef, om det ikke var noget for min kollega og mig selv at deltage i et af rygestopkurserne. Som resultat er vi begge røgfrie i dag, og en tredje kollega er lige startet på et tilsvarende kursus,” fortæller Morten Bekker, reklamekonsulent i Radio ABC. 

Der er mange muligheder for at støtte op om Røgfri Randers. Man kan for eksempel reklamere for rygstoptilbud, rekruttere borgere til rygestopkurser eller være vært for rygestopevents. Til gengæld tilbyder Røgfri Randers blandt andet gratis rygestopkurser på virksomheden og konsulentbistand til at udforme og italesætte en god rygepolitik.

De nuværende partnere i Røgfri Randers er ARENA Randers, RGF, Radio ABC, Randers Statsskole, Kræftens Bekæmpelse – Randers Lokalforening, Hjerteforeningen – Randers lokalkomité, Bosal Sekura, Bysekretariatet, Randers Social- og Sundhedshøjskole, Randers Produktionshøjskole, Regionshospitalet Randers, Tradium, Paderup Gymnasium, Nørrevangsskolen med 10. klassecenteret og VIA Randers.