Fælles indsats skal aflive problemer med rekruttering

Hvilke brancher vil lige om lidt stå med behov for mere arbejdskraft? Hvilke tilbud om efteruddannelse og opkvalificering skal være på markedet hvornår for at styrke virksomhederne? Det er blot nogle af de spørgsmål, som jobcentrets nye panel ”Advisory Board Randers” skal mødes og finde bud på løsninger på.

06. oktober 2016 - Oprettet af Tanja Vesterskov

Panelet består af en kreds af repræsentanter fra kommunens største arbejdspladser, arbejdskraftintensive brancher og vækstlagsvirksomheder.  Repræsentanter fra uddannelses-, erhvervs-, og beskæftigelsesområdet sidder med som dialogparter og medbeslutningstagere i forhold til de initiativer, panelet foreslår. Panelets sammensætning sikrer dyb og bred forståelse for de rekrutterings- og personaleproblematikker, som virksomheder i kommunen oplever.

 

Panelet skal rykke Randers

Jobcentrets ”Advisory Board Randers” skal fungere som et arbejdskraft- og prognosepanel, der bidrager til at underbygge jobcenterets viden om virksomhedernes fremtidige kompetence- og arbejdskraftbehov i Randers Kommune på kort og langt sigt, så jobskabelse og vækst i beskæftigelsen fremmes mest muligt. Desuden skal panelet drøfte aktuelle problemstillinger i forhold til samspillet mellem jobcenteret, virksomheder og arbejdstagerne i Randers Kommune.

Ifølge chef for Jobcenter Randers Erhverv, Tine Arensbach, der er en af drivkræfterne bag panelet, sætter dialogen fokus på nogle særlige udfordringer, som kræver handling på såvel den korte som på den lange bane.

” Når virksomhederne indvier os i deres rekrutteringsstrategi, får vi et klarere billede af den arbejdskraft, som efterspørges. Hermed kan vi koordinere indsatsen og målrette vores initiativer således, at vi bidrager bedst muligt til jobskabelse og vækst på arbejdsmarkedet i Randers kommune” siger Tine Arensbach og fortsætter: ”I første omgang handler det om, at vi lytter til virksomhedernes behov i et forum, hvor parter fra uddannelse-, erhvervs-, og beskæftigelsessektoren er samlet. Samlet handling kræver, at vi står sammen og skaber initiativer, som på sigt skaber flere arbejdspladser og reducerer rekrutteringsflaskehalse i Randers”.

 

Vi skal løbe i samme retning

At der er behov for handling er noget Marianne Slot, leder af HR og Forretningsudvikling i Randers Spildevand A/S, bifalder.

”En af grundene til, at jeg ønsker at være en del af dette tiltag, er netop, at vi som erhvervsliv i en by som Randers ikke kommer nogle vegne, hvis ikke vi handler. For at få skabt succes i forhold til at løse de rekrutteringsproblemer, erhvervslivet oplever i Randers, må der blandt andet gøres en fælles indsats for at nuancere billedet af Randers som eksempelvis arbejderby. Vi er mere end de fordomme, der farver byen. Jeg kan ikke forestille mig, at vi er den eneste virksomhed, der har svært ved at rekruttere den højtuddannede arbejdskraft, vi har brug for. Jeg tror på, at panelet kan skabe den forandring, der er behov for. Men vi kan kun lykkes, hvis vi kan se udover vores egen virksomheds behov og arbejde fælles om samlede løsninger, der gavner Randers i sin helhed” siger hun.