Limo Labels udvider og flytter til Stevnstrup

Efter opkøbet af blandt andre den Aarhusianske label-virksomhed Flexiket, er Limo Labels i Randers på kort tid blevet næsten tre gange så stor. Næste år smelter hele den jyske del af virksomheden sammen i nyindkøbte lokaler i Stevnstrup. Og placeringen i den lille randrusianske by er valgt efter nøje overvejelser.

Asbjørn Bay-Smidt, administrerende direktør hos Limo Labels

10. august 2016 - Oprettet af Christian Sloth Olesen

Maskinerne kører på højtryk i produktionshallen hos Limo Labels. Tusindvis af labels til alt fra store industrivirksomheder til den lille blomsterhandler bliver trykt, pakket og sendt af sted her fra hovedsædet på Nyholmsvej. Præcis som virksomheden har gjort det fra adressen i nu mere end ti år.

Men snart bliver hele apparatet flyttet til nyindkøbte lokaler i Stevnstrup. For i den seneste tid har der ikke bare været travlt i produktionen – der har også været særdeles travlt på direktionsgangen.

Med opkøb af to selskaber på Sjælland og den Aarhusianske label-virksomhed Flexiket, er Limo Labels på kort tid blevet næsten tre gange så stor. Fra cirka 65 medarbejdere til 190 medarbejdere, heraf 160 medarbejdere i Jylland. Og i løbet af det næste år skal alle de jyske medarbejdere flytte.

 ”Med købet af Flexiket har vi cirka 85 medarbejdere i Aarhus og 75 i Randers fordelt på to adresser, og dem vil vi gerne samle ét sted. Derfor har vi været på udkig enten efter en byggegrund eller en eksisterende bygning, vi kunne overtage,” siger Asbjørn Bay-Smidt, der er administrerende direktør hos Limo Labels.

Efter mange overvejelser, er valget faldet på at overtage emballagevirksomheden DS Smiths tidligere lokaler i Stevnstrup, men ifølge direktøren lå det ikke i kortene, at virksomheden, der for 40 år siden blev grundlagt i en garage i Randers, ville blive i byen.

 

Flotte omgivelser med liv

”Vi kunne sagtens være flyttet fra Randers og gik egentlig efter en placering mellem Randers Syd og Aarhus Nord, så vi har kigget i både Sdr. Borup og Søften. Her fandt vi bare ikke noget, der var rigtig attraktivt for os, men så blev vi opmærksomme på muligheden i Stevnstrup, og det viste sig at være det, vi ledte efter” siger han og uddyber:

”Det trækker selvfølgelig lidt ned, at der er ti minutters ekstra kørsel i forhold til Sdr. Borup for de medarbejdere, der bor omkring Aarhus, men de fleste af vores medarbejdere bor i eller omkring Randers. Samtidig betyder det rigtig meget for os at være i et område, hvor der er lidt liv og alt ikke bare er dødt kl. 16.00, sådan som der tit kan være i et industriområde ved motorvejen. Nu får vi en placering midt i et lokalsamfund, 100 meter fra Gudenåen og med cykelsti til døren. Det er nok svært at gøre op i kroner og øre, men det er skønne omgivelser, og det er jeg sikker på betyder noget for medarbejderne.” 

Brug for en erhvervsgrund? Få overblik over udvalget af grunde til salg i Randers Kommune 

God kommunal service

Undervejs frem til valget af placeringen i Stevnstrup har firmaet været i tæt dialog med både Favrskov og Randers Kommune, og fra direktøren er der stor ros for den service, de to kommuner har leveret.

”Vi har oplevet meget stor imødekommenhed, og begge kommuner har været meget fremme i skoene med forslag til placeringer. I Randers har vi fået en fast kontaktperson i Erhvervsservice, og det er en stor hjælp for os, at vi har én person, vi kan hive fat i, når vi får behov for det. Særligt også nu, hvor vi skal til at bygge om” siger Asbjørn Bay-Smidt.

 

Kulturer skal smelte sammen

Efter planen går ombygningen af lokalerne i gang i efteråret, de første medarbejdere flytter til den nye adresse i starten af 2017, og midt i 2017 er samtlige 160 jyske medarbejdere på plads i de nye lokaler. Samlet set bliver der tale om ombygninger for en pris, der er højere end det har kostet at købe bygningerne. Oven i det skal de mange medarbejdere lære hinanden at kende og hinandens måder at arbejde på.

”Det er selvfølgelig en kæmpe opgave at samle så mange medarbejdere og få kulturen fra Flexiket og Limo Labels til at smelte sammen. Det er en stor omvæltning for os alle sammen, men vi gør alt for, at fusionen bliver en succes. Og så vil vi være rigtig godt rustet til at servicere kunderne,” siger Asbjørn Bay-Smidt.