Tog bliver igen repareret i Randers

6 svenske IC3-tog skal have gennemført stort eftersyn, og opgaven har Randers-virksomheden Projektor sikret sig. Det betyder, at der også ind i 2017 vil blive lavet tog på togfabrikken i Randers.

09. juni 2016 - Oprettet af Christian Sloth Olesen

Mandag den 30. maj kunne man igen se et tog trille fra Randers station, hen af havnesporet og videre ud på togfabrikken. Toget var det første af 6 svenske IC3 tog, der hen over det næste år vil komme på visit på togfabrikken. Togene skal have gennemført stort eftersyn - en opgave som Randers virksomheden Projector har påtaget sig, efter de i november 2015 indgik kontrakt med Kalmar Läns Trafik om gennemførelsen af opgaven.

”Vi håber naturligvis at der i løbet af det næste år kommer nye togopgaver til, så vi kan forsætte den lange tradition for tog i Randers, til gavn for medarbejderen, byen og uddannelsesinstitutionerne, siger Morten Hartvig Jakobsen, der er administrerende direktør i Projector.

 

Samarbejde bragte opgaven til Randers

Hele projektopstarten har været et intenst forløb mellem Bombardier, EDC, BaneDanmark, Randers Kommune og Projector. Den oprindelige plan var at gennemføre opgaven i Sverige. Men efter revurdering af set-up og flere ønsker om at placere arbejdet lokalt, lykkedes det at trække arbejdet til togfabrikken i Randers. Revisionsopgaven skal gennemføres i en servicehal på togfabrikken, hvor Projector har lejet sig ind det næste år. Samtidig er det også i samarbejde med Randers Kommune lykkedes at sikre, at havnesporet vil forblive åbent frem til sommeren 2017.

Projector har i forbindelse med opstart af revisionsprojektet fået rekrutteret nogle dygtige og erfarne togteknikere, men leder dog fortsat efter flere dygtige teknikere både indenfor el og mekanik. Dette vil være medarbejdere dels til revisionsarbejdet på togfabrikken, men også til produktionen på Projectors fabrik i Tebbestrup, samt medarbejdere til rejsemontøropgaver i både ind- og udland.