Seks Randers-kaffer med til Folkemøde på Bornholm

Når de 12 østjyske kommuner i Business Region Aarhus tager til Folkemøde på Bornholm for at holde fast i dagsordenen om 3 spor på E45, så er det også et udstillingsvindue for østjyske produkter. Farm Mountain Coffee leverer seks forskellige slags kaffe

Foto: Farm Mountain

10. juni 2016 - Oprettet af Christian Sloth Olesen

Under folkemødet der byder på et væld af scener, oplæg, diskussioner og politiske debatter, er der også brug for at kunne slappe lidt af. Derfor har Business Region Aarhus lejet sig ind på et lille centralt hjørne, hvor der bliver slået et telt op og lavet hyggehjørne. Hjørnet får navnet ”det 3. spor”, og her kan folkemødedeltagere og andre turister gøre holdt, høre mere om mulighederne og styrkerne i de 12 østjyske kommuner og ikke mindst smage på Østjylland.

 

Kaffe fra Randers

Farm Mountain Coffee producerer kaffe i partnerskab med lokale, afrikanske farmere og rister bønnerne i Randers. I juni bliver det muligt for deltagerne på folkemødet at smage seks forskellige friskbryggede varianter.

”Det er første gang, at Business Region Aarhus deltager på Folkemødet med et lille mødested, som også giver mulighed for, at vi kan vise nogle af de mange, gode østjyske produkter frem. Vi har netop en særlig styrke i både viden om og produktion af fødevarer i Østjylland. Og dermed var det oplagt at tage produkter med, som man kan smage på, når man lige kigger forbi ”det 3. spor”. Stor tak til producenterne for at levere smagsprøverne, ” siger sekretariatschef i Business Region Aarhus, Jane Baad Jensen.

 

Oste fra Them

Fra det midtjyske mellem Silkeborg og Horsens bliver der mulighed for at smage ”Krystalost” som er en fast, moden og aromatisk ost eller hapse bidder af ”Humleost. Them Andelsmejeri blev grundlagt tilbage i 1888 af lokale landmænd, som ligger i nærheden af mejeriet.

 

Tangpesto, øl og snaps

Fra Djursland byder Ebeltoft Gårdbryggeri på øllene Mayflower I.P.A og Pils, ligesom der vil være hindbær- og rabarberlimonade. Fra Nordisk Tang i Grenaa bliver leveret økologisk tangpesto lavet på blæretang og frisk rapsolie. Fra Aarhus kommer AarhusSnapsen, der er blevet til i et samarbejde mellem ARoS, Den Gamle By, Aarhus Kommune og Frederiksgade 42.

Alle virksomhederne sponsorerer produkterne til Folkemødet.