Derfor har LM Stålindustri og LRI Danmark ansat akademikere

De højtuddannede er en nødvendighed for os, lyder det fra maskinfabrikanten LM Stålindustri, hvor godt ti procent af de ansatte har en akademisk baggrund. Hos den mindre virksomhed LRI Danmark, der producerer fødevareudstyr, blev den første akademiker ansat i efteråret 2015 – og det har direktør Lars Berger ikke fortrudt. Han anbefaler virksomheder at prøve det af.

LM Stålindustri af afhængige både af medarbejdere i produktionen (billedet) og af højtuddannede medarbejdere, der bl.a. bidrager til produktudvikling.

11. maj 2016 - Oprettet af Christian Sloth Olesen

I produktionshallen hos maskinfabrikanten LM Stålindustri er arbejdet i fuld gang. Medarbejdere i kedeldragter banker, drejer og svejser på dele til virksomhedens eget specialprodukt; en gigantisk tørremaskine, der vejer godt 70 tons og kan tørre cirka 8 tons animalsk affald i timen.

Maskinen er snart færdig og klar til at blive leveret. Den er et essentielt led i processen med at forarbejde døde dyr til biodiesel. Og for LM Stålindustri, er maskinen også noget ganske særligt. Godt nok producerer de alle slags maskiner, men tørremaskinen har de selv udviklet, og de laver den selv helt fra bunden.

Det er muligt på grund af avanceret udstyr og dygtige medarbejdere i produktionshallen. Men også fordi ingeniør Michael Jørgensen (billedet) sidder i et baglokale bag sin computer og bidrager til udviklingen af maskinen. Han er én af 5 højtuddannede medarbejdere blandt virksomhedens i alt 45 ansatte.

”De højtuddannede er en nødvendighed for os, og vores mix af to ingeniører, to konstruktører og mig som produktionsteknolog fungerer virkelig godt. Det gør, at vi er konkurrencedygtige, fordi vi hver især holder os opdaterede om det seneste nye inden for vores felt,” siger Thomas Buhl, der er medejer af virksomheden.

LÆS OGSÅ: Akademikere får virksomheder til at vokse

 

Opfordring: Prøv det af

Hos LM Stålindustri tog ansættelsen af akademisk arbejdskraft fart tilbage i 2008. Men det fungerer også for mindre produktionsvirksomheder at ansætte højtuddannede medarbejdere.

Det er LRI Danmark med i alt 9 ansatte et bevis på. Virksomheden producerer fødevareudstyr og ansatte i september 2015 sin første ingeniør. Det skete i et samarbejde med Jobcenter Randers Erhverv, hvor medarbejderen i første omgang blev ansat i løntilskud. Nu er han ansat på helt normale vilkår. Og den beslutning har Lars Berger bestemt ikke fortrudt.

”Egentlig har vi altid haft brug for at ansætte en ingeniør, og løntilskuddet var en rigtig god måde at få ham ind i virksomheden på. Han havde ikke erfaring med branchen, men jeg så muligheden i at lære ham op, og jeg har i den grad fået en medarbejder, der er engageret i det, han laver. Nu arbejder han primært med projektledelse, men han har også andre opgaver. Og det er fx rart i en salgssituation at kunne tage sin ingeniør med. Han kommer med input og sender et signal om, at man har styr på tingene,” siger Lars Berger, der ikke er i tvivl om, at medarbejderen bidrager til vækst i virksomheden.

Derfor er han heller ikke i tvivl om, at andre mindre og mellemstore produktionsvirksomheder også vil kunne få gavn af at ansætte en akademiker.

”Hvis man har en mindre virksomhed og går og overvejer at ansætte en akademiker, så kan jeg kun opfordre til, at man prøver det af. Indkald kandidaten til en samtale – og hvis kemien passer, så giv det et forsøg.” siger han.

Kontakt Jobcenter Randers Erhverv, hør mere om muligheden for at ansætte akademikere og få hjælp til at finde den rette kandidat.