Akademikere får virksomheder til at vokse

Det kan skabe vækst i især mindre produktionsvirksomheder at ansætte en akademiker. Og i mange tilfælde skaber den første højtuddannede medarbejder grobund for at øge det samlede antal medarbejdere i virksomheden. Jobcenter Erhverv er klar til at hjælpe virksomheder, der overvejer muligheden for at ansætte højtuddannet arbejdskraft.

11. maj 2016 - Oprettet af Christian Sloth Olesen

”Vi kan se i en undersøgelse fra Rambøll, at højtuddannet arbejdskraft bidrager til vækst i en virksomhed. Og det gælder især den første højtuddannede, som virksomheden ansætter,” siger Tine Arensbach, der er afdelingsleder i Jobcenter Randers Erhverv.

Kontakt Jobcenter Randers Erhverv og hør mere om muligheden for at ansætte akademikere

Jobcenter Randers Erhverv hjælper lokale virksomheder med at finde den arbejdskraft, de har brug for, og på det seneste, har Jobcenter Randers Erhverv været på besøg hos cirka 50 virksomheder for at fortælle om muligheden for at ansætte akademikere. Her har halvdelen af virksomhederne givet udtryk for, at de er interesserede i højtuddannet arbejdskraft – og dags dato er 6 akademikere allerede i gang på de interesserede virksomheder, mens 12 andre er på vej.

 

Fordomme får virksomheder til at tøve

”Mange mindre produktionsvirksomheder kan have visse forbehold over for at skulle ansætte en højtuddannet, da de måske ikke umiddelbart kan se værdien eller vækstpotentialet for virksomheden. Og en del akademikere kan ikke i første omgang se den mindre virksomhed som en interessant karrierevej. Derfor finder akademikeren og den mindre virksomhed ikke hinanden af sig selv, og de har behov for hjælp til at mødes.  Og faktisk kan matchet med den højtuddannede resultere i en produktivitetsgevinst for den mindre virksomhed, fordi man med ansættelsen af en højtuddannet kan styrke opgaveløsningen indenfor organisationsudvikling, eksport, markedsføring eller produktudvikling, for blot at nævne nogle områder. Det er ikke unormalt, at ansættelsen af en akademiker fører til så meget vækst, at der bliver behov for at øge det samlede antal medarbejdere i virksomheden,” siger Tine Arensbach.

 

Større netværk og effektivitet 

Tine Arensbach peger især på akademikeres evne til at tilføre ny viden, som virksomheden ikke har kendskab til i dag, men som kan have økonomisk betydning for virksomheden i fremtiden. Akademikere har også typisk et netværk og kendskab til videninstitutioner, universiteter og offentlige myndigheder. Herudover vil virksomheden opleve, at få en medarbejder med erfaring i nye metoder og teknikker til at løse virksomhedens udfordringer.

”Den højtuddannedes kompetencer vil samlet set kunne løfte virksomhedens eksisterende kompetenceniveau og tilføre en mere innovativ tankegang fx indenfor produktudvikling, men det kræver et forudgående kvalificeret matcharbejde, så der bygges den rette bro fra starten” siger Tine Arensbach.

LÆS OGSÅ: Derfor har LM Stålindustri og LRI Danmark ansat akademikere