Den nære kontakt er vigtig for betonvirksomhed i vækst

Fårup Beton har fulde ordrebøger i resten af 2016 og en del af 2017. Og midt i travlheden vægter direktør Brian Knudsen den nære kontakt højt. Både når det gælder kontakten til kunder og til kommunen.

09. april 2016 - Oprettet af Christian Sloth Olesen

”Den nære, personlige kontakt er vigtig for mig, fordi den betyder, at vi ikke er fremmede for hinanden. Det er også et princip, vi arbejder efter i virksomheden, for det kan godt være, at vi laver beton, men jeg plejer at sige, at vi handler med mennesker. Så vi gør også meget ud af, at vores salgsmedarbejdere har en personlig kontakt til kunderne,” siger Brian Knudsen.

Han har flittigt brugt tlf. 8915 1600, som virksomheder i Randers Kommune kan kontakte, hvis de har spørgsmål eller støder ind i problemer. Samme nummer kan virksomheder også bruge, hvis de ønsker besøg af borgmester Claus Omann Jensen, der på den baggrund har besøgt over 250 virksomheder siden han tiltrådte i 2014. En af dem er netop Fårup Beton.

”Det er dejligt, at der er en engageret borgmester, som bruger tid på at komme på besøg. Det gør, at man føler sig værdsat. Og så er det virkeligt rart, at der er ét telefonnummer, jeg kan ringe til, hvis jeg er i tvivl om, hvilke tilladelser og godkendelser jeg skal have. Det sparer mig for en masse frustrationer med at finde ud af, hvem jeg skal tale med” siger Brian Knudsen, der i øjeblikket glæder sig over, at virksomheden er inde i en rigtig god periode.

 

De spejdede efter kunder

Det gik ellers knap så godt, da Brian Knudsen tiltrådte som direktør i Fårup Beton for tre år siden. Efterdønningerne af finanskrisen bestod i få ordrer, der rakte ud i fremtiden, afskedigelser og et medarbejderantal på omkring de 50. Men nu er skuden vendt, og virksomheden har nu over 80 medarbejdere.

I løbet af 2016 leverer Fårup Beton blandt andet til sygehusbyggeriet i Skejby, til et stort boligprojekt i Roskilde og et hotel på Amager. Ordrebogen er således fuld resten af året og en stor del af 2017.

”Da jeg tiltrådte stod vi og kiggede op ad vejen efter kunder. Men nu er der kommet gang i byggeriet igen, og samtidig har vi ændret vores strategi, så vi har mere fokus på de større kunder. Det har vi stor succes med lige nu, men jeg ved selvfølgelig også, at det hurtigt kan gå den anden vej igen. Vi er i en meget konjunkturfølsom branche,” siger han.

Fårup Beton er lige nu i gang med en større udvidelse af lagerkapaciteten og har fået tilladelse til hele 45000 kvadratmeter. Noget, der ifølge Brian Knudsen holdt hårdt at få lov til, men nu er udvidelsen ved at blive lavet, og de første 6500 kvadratmeter lagerplads er taget i brug.

”Der var et bump på vejen at få tilladelsen, men jeg ved også godt, at kommunen har til opgave at beskytte vores natur, inden der bliver givet tilladelse. Det er selvfølgelig vigtigt,” siger han og understreger samtidig vigtigheden af, at Randers Kommune bliver ved med at huske nærheden.

”Der kommer mere og mere selvbetjening, og kommunerne er blevet større, og så bliver det hele lidt distanceret.  Det tror jeg gør, at der hurtigere opstår misforståelser og frustrationer. Derfor synes jeg også, at Randers Kommune blandt andet med det direkte nummer for virksomheder og med besøgene af borgmesteren gør det rigtige, fordi det er med til at genskabe noget af den nærhed, der ellers er gået tabt,” siger han.