Styrk din virksomheds sociale profil

Skal du til at starte et nyt projekt i din virksomhed, organisation eller forening. Har du lyst til at signalere over for kunder og forretningsforbindelser, at din virksomhed bidrager aktivt til din by og lokalområdets sociale sammenhængskraft? Så overvej at starte en socialøkonomisk virksomhed.

09. februar 2016 - Oprettet af Christian Sloth Olesen

En socialøkonomisk virksomhed har eget CVR-nummer, bruger i princippet samme forretningsprincipper og arbejder under samme betingelser som traditionelle virksomheder. Forskellen er, at virksomhedsdriften går hånd i hånd med en høj grad af socialt engagement.

Socialøkonomiske virksomheder tilbyder nemlig anderledes arbejdspladser, hvor udsatte medborgere får mulighed for at bidrage aktivt til virksomheden, arbejdsmarkedet og samfundet. For eksempel ved at ansætte personer i fleksjob eller skånejob. Derudover bruger virksomheden primært sit overskud til at fremme sociale formål, geninvesterer i egen virksomhed eller i andre socialøkonomiske virksomheder.

 

Et anderledes vikarbureau

Sådan en virksomhed er SE Randers. Det er en privat, ustøttet socialøkonomisk virksomhed, hvor ideen er at fastansatte en række fleksjobbere og leje deres arbejdskraft ud til lokale virksomheder på timebasis. De første medarbejdere er allerede nu klar til at løse en bred vifte af opgaver for lokale virksomheder som et socialt bevidst alternativ til de traditionelle vikarbureauer.

– Jeg har været jobkonsulent i ni år og selv oplevet, hvor svært det kan være at genvinde fodfæstet på arbejdsmarkedet efter lang tids sygdom. Selvom mange lige nu får tilkendt fleksjob, har de ofte et stort skånebehov og kan måske kun arbejde få timer om ugen. Det gør det vanskeligt for arbejdsgiverne at ansætte fleksjobbere, og den gode vilje drukner ofte i administration. Her kommer SE Randers med et godt tilbud til virksomheder, der ønsker at tage et socialt ansvar, fordi vi står for ansættelserne af fleksjobberne, mens vores kunder høster fordelene ved motiverede medarbejdere på fleksible vilkår, siger daglig leder Anne Stecher, der selv er fleksjobber, akademiøkonom, iværksætter og tidligere jobkonsulent.

Følg SE Randers på Facebook

Mange former for socialøkonomiske virksomheder

Der findes også andre eksempler på socialøkonomiske virksomheder i Randers og en socialøkonomisk virksomhed kan både fungere som selvstændig virksomhed og som datterselskab til en eksisterende virksomhed.

Læs meget mere om lokal CSR, socialøkonomiske virksomheder og få hjælp til at komme igang.