Miljøgodkendelse af ny virksomhed

Skal du starte en ny produktion/virksomhed/aktivitet? Vær på forkant med nogle af de krav miljøbeskyttelsesloven kan stille til dig.

Randers Kommune har valgt, at Erhverv Randers står for kommunens service over for både iværksættere og virksomheder, når det gælder iværksættervejledning og virksomhedsservice. Det er også Erhverv Randers der kan kontaktes i forhold til de programmer og services Væksthus Midtjylland tilbyder.

Randers Kommune tilbyder god kommunal service gennem et erhvervsteam som er oprettet for at understøtte og bistå virksomheder i alle spørgsmål om fra byggesager og affald til bud på nye medarbejdere.

Hvordan opstarter jeg en ny virksomhed?

Før du kan komme i gang, skal du registrere din virksomhed og få et CVR.nr. I CVR-registret kan du se om det valgte navn til virksomheden er optaget. Du skal desuden finde ud af, om du har valgt en god placering, om der kræves en miljøgodkendelse eller andre tilladelser. Kontakt din miljøsagsbehandler, hvis du skulle have spørgsmål til dette. Ved opstart af en ny produktion/ virksomhed eller aktivitet, kan flere af dine spørgsmål være rettet direkte til Miljøgruppen.

Det kan være spørgsmål som:

  • Hvordan ansøger jeg om miljøgodkendelse?
  • Hvordan søger jeg om tilslutningstilladelse til offentlig kloak?
  • Hvor skal jeg aflevere mit affald?
  • Hvordan kan jeg indrette mig bedst, så jeg begrænser miljøbelastningen?

Uanset, hvilken erhvervsaktivitet du påtænker at opstarte, så er det en god idé at tage en snak med din miljøsagsbehandler. Herved kan det afklares, om der kræves en miljøgodkendelse, tilslutningstilladelse til offentlig kloak eller noget helt tredje, inden du starter op som virksomhed. 

Find din miljøsagsbehandler her

Miljøgodkendelse

Skal du anlægge eller påbegynde et nyt anlæg? Enhver udvidelse eller ændring af listevirksomheders bygninger og drift kræver en godkendelse, hvis den indebærer forøget forurening.

Hvordan søger jeg om miljøgodkendelse?

Virksomheder, der søger om godkendelse af ny eller ændret aktivitet, kan søge digitalt via bygogmiljoe.dk. Du kan også tage kontakt til din miljøsagsbehandler, der kan rådgive dig om de krav ansøgningen skal leve op til i forhold til godkendelsesbekendtgørelsen.

Hvor lang er sagsbehandlingstiden?

Efter kommunen har modtaget din ansøgning, vil der blive aftalt en tidsplan.  Tidsplanen vil gælde under de forudsætninger, at der ikke kommer indsigelser eller bemærkninger fra parter af en væsentlig karakter.